Ma hazánkban milyen vállalkozást érdemes indítani?

Ma hazánkban milyen vállalkozást érdemes indítani?

A NAV-ot kérdezd

Neo
Neo
Szerintem nem az a lényeg, hogy milyen vállalkozást érdemes indítani, mert ezt senki nem tudja. Szerintem abból kell kiindulni, hogy mihez értesz, miben vagy jó, vagy miben van előnyöd. Abban versenyezz, amiben előnyöd van, vagy tudásbeli, vagy pénzügyi, vagy kapcsolati előnyöd. Legyen egy jó üzleti terved, beszélj róla vállalkozóknak, akiket ismersz, kérd ki a véleményüket.

Ha tanácstalan vagy, hívd meg egy barátodat/ismerősödet vacsorára, akire felnézel, mert üzletileg sikeres. Kérdezd meg tőle, hogy hogyan lett sikeres, és hogy érte el, amit elért. Ha őszinte és rendes ember, akkor el fogja mondani, és biztosan okosabb leszel azáltal, hogy megosztja ezt veled.

Lucky Luke írta:
Ma hazánkban milyen vállalkozást érdemes indítani?


Szerintem olyat, amire mindig van igény, pl. vendéglátás.

Olyan vállalkozást kell indítani, amire van igény, vagy amiben mások nem elég jók. Néz körül a környéken és nézd meg, hogy mit tudnál jobban csinálni, mint mások. Ha elég nyitott vagy, előbb utóbb meglátod a lehetőségeket.

Szerintem nem érdemes vállalkozni, mert ahhoz pénz kell.

Neo
Neo
Peti írta:
Szerintem nem érdemes vállalkozni, mert ahhoz pénz kell.


Nem igaz, hogy egy vállalkozás beindításához pénz kell!
Pl. ha Te értesz valamihez, és erre építesz egy szolgáltatást, akkor ehhez nem kell pénz.
Ha mondjuk a számítógépekhez, akkor meg tudod szerelni mások számítógépét is. Ehhez nem kell semmilyen pénz, mert a tudást már eleve birtoklod.

Szerintem nem érdemes vállalkozni, inkább végezz el egy egyetemet, és menj dolgozni egy multi céghez, az a biztos!

Ramóna írta:
Szerintem nem érdemes vállalkozni, inkább végezz el egy egyetemet, és menj dolgozni egy multi céghez, az a biztos!


Szerintem pedig érdemes vállalkozni, mindenképpen érdemes megpróbálni! Én vendéglátásban gondolkodnék, abban mindig van pénz. Szerintem érdemes kocsmát nyitni, arra mindig van vevő. Az a lényeg, hogy kell hozzá egy kis tőke, mert ugye ki kell bérelni egy helyet, be kell rendezni, fizetni az alkalmazottakat, bevásárolni árukészletet, fizetni a rezsit. De azért megéri szerintem ha mindezeket tudod biztosítani az első pár hónapban, aztán ha beindul, már a bevételből tudod finanszírozni a költségeidet. Csak az a lényeg, hogy forgalmas helyen legyen.

Neo
Neo
Nem érdemes mindenkinek vállalkoznia, de akinek van egy jó ötlete, vagy befektetni való pénze, annak mindenképpen érdemes megpróbálnia.

Meg kell nézni, hogy most mi megy jól, és abban kell vállalkozni.

Először ülj össze néhány barátoddal, akiben megbízol, és kezdj el velük beszélgetni, hogy milyen vállalkozást kellene alapítani. Együtt sokkal könnyebb gondolkodni, mint egyedül.

A vendéglátásban mindig van pénz.

Kocsmát érdemes lenne nyitnod. Szerintem az emberek alapvetően szeretnek inni, szórakozni, mulatni. Azzal nem lehet mellé fogni. Ha az embereknek kevesebb a költeni való pénzük, akkor kicsit szomorúbbak lesznek, így többet isznak. Viszont sörre mindig jut pénz úgy gondolom. Szóval valami olyan kocsmát nyiss, ami viszonylag alacsony árakkal dolgozik, és akkor nyert ügyed van.

Olyan vállalkozást indíts, amire van pénzed!

Fagyizót nyiss. Nálunk van egy a balaton parton, és nagyon jól megy neki!

Szolgáltatást érdemes indítani.

Joe
Joe
Kocsmát, arra mindig van igény.

Pizzériát.

Olyat, amelynek beindításához megvannak az erőforrásaid.

A vendéglátásban mindig van lehetőség, bár ez attól függ, hogy melyik településen szeretnél vállalkozni.

Kiskereskedelemben érdemes gondolkodni, esetleg vendéglátásban.
Minél egyszerűbb, annál jobb.

csinál egy kocsmát, az emberek szeretnek inni

Én személy szerint olyan vállalkozást indítanék, amihez nem kell sok alaptőke, inkább csak tudás. Pl. szolgáltatásokban gondolkodok. Mondjuk takarítás. Tudom nem a legjobb munka, de ha vannak jó ügyfeled, akik megfizetik a munkád, akkor igazán jó pénzt lehet vele keresni. És nem kell hozzá sok dolog, csak pár takarítóeszköz, aztán körbekérdezed az ismerőseidet, barátaidat, hogy nem akarják-e, hogy kitakarítsd a lakásukat, házukat. Megmondod, hogy mennyi az órabéred, vagy mennyiért vállalsz egy teljes takarítást. Szerintem kezdetnek nem rossz, és ha tisztességesen csinálod, akkor lehet vele pénzt keresni.

Nagyon attól függ, hogy mennyi pénzed van. Ha kevés pénzed van, akkor a legjobb a szórólapos módszer. Felírod, hogy egy lapra, hogy mihez értesz, vagy milyen munkákat vállalsz. Ha pl. nem értesz semmihez, akkor írd fel, hogy takarítás, fűnyírás, mosogatás... ha értesz valamihez, mondjuk hajvágáshoz, akkor írd fel, hogy hajvágás, hajmosás, festés, szárítás stb. Az a lényeg olyan dolgokat írj fel, amikhez értesz, és írd rá a telefonszámodat. Elég egy A4-es oldalnak a negyede. Aztán ebből fénymásoltass 1000 db-ot, és vágd szét az A4-es papírt 4 részre (tehát 1000 darabból lesz 4000 darabod).

Aztán kezdd el osztogatni a barátaid, ismerőseid között, dobj be postaládákba, ragaszd fel hirdetőtáblákra, kérd meg a kisboltost, hogy hadd hagyj ott pár darabot, add oda akár idegeneknek is, a lényeg, hogy fogyjon el az a 4000 darab szórólap. Meg fogod látni, előbb utóbb páran fel fognak hívni, és munkát adnak neked. Máris vállalkozó lettél! És nem kell hozzá, csak pár ezer forint a fénymásoláshoz (vagy nyomtatáshoz).

Én is így lettem vállalkozó, én számítógépeket javítok, és ma már megélek belőle. Van ügyféllistám, kiváltottam a vállalkozói engedélyt, és magam osztom be az időmet. Munka mindig van, csak meg kell teremtened magadnak!

Az e-kereskedelemben most nagy lehetőségek vannak, mert fellendülőben van, még hazánkban is.
Ha van egy jó webshopod, ahonnan sokan rendelnek napi szinten, akkor az biztos bevétel a cégednek.
De ne felejtsd el, hogy egy webshopot felfuttatni sok pénz és idő, így ha nincsenek befektetni való millióid a hirdetésre, akkor bele se kezdj.
Ellenben ha van rá pénzed, akkor érdemes belevágni.

konditermet érdemes nyitni, bár ahhoz sok pénz kell

Egy ismerősömnek van egy fagyizója, és elég jól megy nekik.
Szerintem nagy pénz van a fagyizókban, csak az hátránya, hogy igen nagy tőke kell hozzá.

névtelen
névtelen
Szépségszalont érdemes nyitni, abban van a pénz. Kibérelsz egy helyet, és kiadod fodrásznak, műkörmösnek, kozmetikusnak, kérsz tőlük egy bizonyos összeget havonta. A bérleti díj és az ő bérleti díjuk különbözete lesz a profitod. Ha saját az ingatlan, az még jobb.

Próbáld ki ez e-kereskedelmet bérelj webáruházat és értékesíts online.

névtelen
névtelen
Vegyél egy büfékocsit, rendezd be pl. hamburger sütésre, és járj ki fesztiválokra. Igaz kell hozzá pár millió tőke, mert a bérleti díjak egy-egy fesztiválon akár több százezer forint is lehet, de utána nagyon jól lehet vele keresni.

Szólj hozzá, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák

2 válasz
245 megtekintés
3 válasz
5e megtekintés
1 válasz
40 megtekintés
1 válasz
54 megtekintés
2 válasz
109 megtekintés
2 válasz
77 megtekintés