Mi a következménye a személyi megtakarítások növekedésének?

Mi a következménye a személyi megtakarítások növekedésének?

Szia!

Na mi is? Ha nő a megtakarításod, akkor több pénzed lesz Na ez azért némileg szabadabb és nyugodtabb életet is biztosít, mert tudod, hogy vészhelyzet esetére ott a félretett pénzed Ha ezt nem a párnádban, vagy befőttes üvegben tartod otthon, akkor még kamatozik is, csak van rá esély, hogy elveszik egy része, azaz átalakul kamatadóvá, adó adójának az adójává stb.
Üdv:Rita

Értem. Bár én közgazdasági szempontból kérdeztem, hogy milyen hatással van egy egész ország gazdaságára, ha az emberek alapvetően többet tesznek félre, mint általában. Te mit gondolsz erről?

Ha többen tesznek félre, akkor az ország polgárai gazdagodnak.

Persze gazdagodnak, de országos szinten feltöltődnek a bankok. Az infláció és a kihelyezhető hitelek kamatlábainak egymáshoz való viszonya nagyban befolyásolja a gazdasági növekedést. Azonban csak akkor fogunk növekedést elérni, ha valóban hosszútávú betétekbe, államilag garantált kötvényekbe stb. teszik az emberek a pénzüket, s így beruházások megvalósulhatnak. Jelenleg szerintem ez a 'körforgalom' nem működik akadálymentesen. Az inflációt nem igazán követő fizetések kisebb megtakarításokra sem elegendőek -persze kivétel mindig van! - így a betéti kamatok és a kihelyezhető pénzeszközök kamatlába nincs arányban. Gazdasági stabilitást így nem igazán várhatunk el! Bár elvileg recesszióról már nem beszélhetünk -?- mégsem igazán mérhető a GDP felfelé irányba történő változása. A 0.5 % szerintem nagyon kevés, bár még mindig jobb, mint az év elején mért szinte o %.

Hú ez nagyon tudományosan hangzott. Sajnos a felét nem értem, de én hiszek neked!

Próbáltam nem regényt írni, pont azért, hogy ne legyen közgazdasági szaga a dolognak. A lényeg, hogy a megtakarításokkal a bankok feltöltődnek s elindul az ország gyarapodása. Húúúú, ez nagyon-nagyon le van egyszerűsítve, de a lényege ez!

Most már jobban értem!

Oké

Neo
Neo
Egyetértek Rita!
Fontos a megtakarítás, mert az kihatással van a többi szektorra is.

erről próbáltam röpkén írni

Ez egy elég összetett folyamat, nehéz leírni pár sorban.

Igen, egy 40-50 oldal kellene, de lényegében a kiadás-bevétel és a forrás és felhasználás körforgalmán alapszik, de nincs kedvem még egy szakdogát most megírni

Miért nem?

Ezen már túlestem, nem óhajtok még egyet

Jólvan. Majd jövőre

szintén zenész???????

Ja csak vicceltem

az hogy növekszik

elmés válasz

Ennél azért hosszabb választ is írhattál volna Sajt!

Sajt szeret tőmondatot írni, sőt tőszavakat nos az okfejtésünket itt is vissza lehet olvasni, s akkor talán bővebb saját verziót kifejteni

lusta vagyok visszaolvasni, bocs

Észrevettük

Ez a sajt egy nagyon lusta ember lehet!

Ha az emberek többet takarékoskodnak, akkor az jót tesz az ország gazdaságának, mert kevesebb eladósodott embert termel ki a társadalom.

Szólj hozzá, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák