névtelen
névtelen

Fogyni akarok

Van rajtam 10-15 kiló felesleg, de egyszerűen nem tudom, hogyan fogyjak le. Már mindenféle diétával próbálkoztam, de semmi eredménye nem volt. Valami tipp?

névtelen
névtelen
Ne próbálkozz semmilyen diétával, mert azok általában hatástalanok, vagy ha érnek is valamit, akkor egy idő után úgyis visszahízol. Ennek az az oka, hogy időszakos diétával nem lehet tartósan fogyni, hiszen ha utána visszatérsz a megszokott étrendedhez, akkor ugyan úgy visszahízol. Az elhízás oka a helytelen étrend, ha ezen változtatsz, akkor biztosan fogyni fogsz.

Szénhidrátcsökkentett étrenddel sokat lehet fogyni, amit kerülni kell, vagy minimálisra kell csökkenteni, az a cukor, a liszt, és a rizs tartalmú bevitelét, mert ezekben van a legtöbb kalória. Illetve természetesen az alkoholban is rengeteg a kalória, abból is csak száraz fehérborokat érdemes fogyasztani.

Én már pl. szinte nem is eszem cukrot, vagy cukor tartalmú élelmiszereket. A kávét és teát édesítővel iszom, csoki, süteményt, egyéb édességet nagyon ritkán eszem. Kenyeret csak reggel eszem, abból is igyekszem a teljes kiőrlésű vagy szénhidrátcsökkentett kenyereket enni. Ebédre általában elmegyek egy közeli kifőzdébe, ahol adnak paleolit menüt, és azt szoktam enni. A paleolit menü lényege, hogy nincs benne sem liszt, sem cukor, sem rizs. Tehát alacsony a szénhidrát tartalma. Este általában salátát eszek joghurttal, és zsírszegény sajttal, meg valami hússal vagy felvágottal.

Ha nincs olyan kifőzde a közeledben, ahol adnak paleolit menüt, az sem baj, mert lehet rendelni is ilyen menüt. Vannak országosan kiszállító kifőzdék, akár meg is rendelheted minden héten a napi menüdet. Vagy ha neked ez drága, akkor főzhetsz magadnak. Ezen kívül ha mégis elmész egy hagyományos étkezdébe, akkor is tudatosan összeválogathatod magadnak, hogy milyen ételeket akarsz enni. Pl. a rizs helyett ehetsz párolt zöldséget vagy salátát. Az a lényeg, hogy próbáld meg a mindennapokban a szénhidrátcsökkentett élelmiszereket választani.

Ezen kívül érdemes még hetente 2x vagy 3x 30-40 percet mozogni. Az a lényeg, hogy olyan mozgásformát válassz, amit élvezel. Én pl. otthon szoktam edzeni, saját testsúlyos edzést, valamint el szoktam menni futni, amikor kedvem van, kb hetente 3 edzést tartok, vagy futok, vagy otthon edzek. De ha te pl. az úszást szereted, vagy a biciklizést, akkor csináld azt. A lényeg a mozgás, hogy minden héten többször legyen intenzív edzésed.

Annak érdekében, hogy a fogyás eredményes legyen, fontos az egészséges táplálkozás, a mozgás és a lelki tényezők figyelembe vétele is.

Szólj hozzá, oszd meg a tudásod másokkal!


Kapcsolódó témák

0 válasz
30 megtekintés
0 válasz
21 megtekintés
1 válasz
64 megtekintés
1 válasz
61 megtekintés
1 válasz
68 megtekintés
1 válasz
52 megtekintés